PHP 7 hosting

PHP 7

PHP 7 beschikbaar

PHP 7 hosting bij ons beschikbaar. Eind vorige jaar, op 3 december 2015, is PHP 7 officieel uitgebracht. Aan deze versie van PHP is jaren gesleuteld. De laatste grote release van PHP was namelijk op 13 juli 2004 en betrof PHP 5. Wij zijn dan ook erg enthousiast over deze nieuwe versie en vertellen je er daarom graag meer over.

Maar waar is PHP 6 dan gebleven?

De reden dat PHP 6 (en) nooit van de grond is gekomen is door de marketing en ontwikkeling ervan. De volledige unicode (UTF-8/UTF-16) ondersteuning was het paradepaardje van deze PHP versie. Echter sloeg dit niet aan en door performance problemen liep de ontwikkeling vertraging op. Door de slechte naam die deze versie inmiddels had opgebouwd is de ontwikkeling van deze versie in 2010 gestopt.

Websites laden een stuk sneller!

Maar goed nieuws, want we kunnen nu los met PHP 7. Één van de grootste voordelen van deze nieuwe PHP versie is de snelheidsverbetering. Een website met bijvoorbeeld WordPress kan met PHP 7 ongeveer twee keer zo snel laden. Dit ten opzichte van zijn voorganger PHP 5.6. Met deze nieuwe versie van PHP is het aantal request wat per seconde kan worden verwerkt verdubbeld en dat betekend concreet dat je website dus een stuk sneller zal laden.

Verdere verbeteringen die met deze versie beschikbaar zijn:

– Nieuwe functies en nieuwe manier van foutrapportage;
– Aanzienlijk minder geheugen verbruik;
– 64-bit support;
– Anonymous Classes;
– Veilige random nummer generator;
– Nieuwe versie van de Zend Engine;
– Deze versie gaat nog wel even mee, waar bij zijn voorganger (5.6) eind 2016 zal worden gestopt met de doorontwikkeling;

PHP 7, kan mijn website dat al aan?

PHP 7 wordt op dit moment al ondersteund door populaire CMS systemen als WordPress en Joomla (vanaf versie 3.5, momenteel in beta). Maar ook door e-commerce pakketten als Magento en WooCommerce.

Wil je jouw website ook laten draaien op een PHP 7 hostingpakket?

Draait je website nu nog op een PHP versie lager dan PHP 7? Wij kunnen je website overzetten op PHP 7 hosting. Neem gerust even contact met ons op of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op. We nemen dan de mogelijkheden verder met je door.