VoIP telefonie voor ondernemers

Sinds 1 augustus zijn wij ook bereikbaar op een vast regionaal telefoonnummer, namelijk 0174700217. Wij maken gebruik van VoIP telefonie, wat staat voor Voice over IP. Dit houdt eigenlijk niks anders in dan dat de telefonie gebruik maakt van de internet verbinding. Bij veel bedrijven gaat dit nog via de oude vertrouwde analoge lijn. Doordat er nu telefonie direct via de internetverbinding mogelijk is kan ook de kwaliteit flink omhoog. Zo bel je nu in HD kwaliteit.

Maar wat heb je nodig voor VoIP telefonie?
De toestellen (hardware) waarmee je belt verschillen met die je gewend bent. Natuurlijk hebben deze toestellen ook gewoon een serie knoppen, een hoorn en vaak een adresboek. Het ene toestel is draadloos (lekker mobiel) en het andere toestel is echt bedoeld voor naast je computer op het bureau.

VoIP toestellen en VoIP accounts
Op deze toestellen stel je vervolgens per toestel (en per nummer waarmee je ook uit wil bellen) een VoIP account in. Deze VoIP account communiceert live met de servers van een VoIP aanbieder. Wij hebben gekozen voor VoIP telefonie van onze partner VoIP Express. Dit is een handelsnaam van Focused2Create, een partner waar wij veel mee samenwerken op het gebiedt van website optimalisatie (vindbaarheid) en realisatie van maatwerk webconcepten.

SNOM-821

Een eigen beheeromgeving
Via een online beheeromgeving kunnen we zelf onze telefonie realtime wijzigen. Zo kunnen we ons belplan (wat doet ons nummer als deze wordt gebeld) direct online inzien/aanpassen. Wij maken gebruik van de openingstijden module, flexibele doorschakel module en van de zakelijke voicemail. Maar zo zijn er nog vele andere VoIP modules waarmee het belplan (de telefonie) realtime uitgebreid kan worden.

voip-beheeromgeving-voipexpress

Enkele voordellen van VoIP telefonie (bij VoIP Express)

  • Altijd per dag aanvragen en stop te zetten;
  • Geen langlopende contracten of kleine lettertjes, gewoon heldere afspraken;
  • Zelf in control: 24/7 zelf jouw telefonie beheren via een¬†beheeromgeving;
  • Direct persoonlijk contact met de¬†medewerkers van VoIP Express;
  • VoIP telefonie via een eigen platform en betrouwbaar netwerk;
  • Bellen via HD kwaliteit;
  • Verschillende oplossingen voor bijvoorbeeld ZZP-ers (Vast naar Mobiel).